Systeemplafond monteren


Snel en professioneel uw systeemplafond laten monteren?


Systeemplafond.nu monteert snel en professioneel systeemplafonds door heel Nederland. Wij beschikken over 60 ervaren monteurs
die uw systeemplafond binnen 3 dagen kunnen installeren. Doordat wij rechtstreeks inkopen bij de fabrikant zijn onze inkoopprijzen laag.
Met het beantwoorden van slechts enkele vragen kunnen wij u een specifieke offerte toesturen.

Zie onderstaande montage offerte vragen voor systeemplafonds:

1. Welk type plafond wenst u?
2. Hoeveel ruimtes moeten voorzien worden van plafonds?
3. In welke woonplaats/land in de Benelux moet het worden gemonteerd?

Met het beantwoorden van deze vragen zijn wij instaat u een gerichte offerte te doen. Deze offerte kunnen wij u telefonisch verstrekken
of per mail toesturen. Indien u akkoord bent met de offerte komen wij graag bij u langs om ter plekke de werkzaamheden door te nemen.

Bel of mail ons voor een gratis snelle offerte:  
-  0592 310115 
- systeemplafond.nu@remkes-afbouw.nlSysteemplafond montage handleiding

handleiding montage systeemplafond


Voordelen van een Systeemplafond

Systeemplafonds worden vooral toegepast in kantoren en winkels. Er zijn verschillende redenen voor het kiezen van een systeemplafond. Zo kan het een manier zijn om de leidingen aan het zicht te ontrekken en tegelijkertijd bereikbaar te houden voor de momenten waarop dat nodig mocht zijn. Het kan ook een geschikte methode zijn om de vereiste geluidswering te bereiken of de juiste akoestiek van een ruimte te behalen. En natuurlijk kan men met een systeemplafond een hoge ruimte verlagen. Verder is het een voordeel dat het monteren snel kan gebeuren. Bovendien is verdere afwerking niet nodig.


Samenstelling van een Systeemplafond
Systeemplafond zijn samengesteld uit een ophangconstructie, een draagconstructie en plafondplaten. Voor de ophangconstructie worden draadhangers gebruikt of snelhangers die in hoogte verstelbaar zijn. De draagconstructie wordt opgebouwd uit hoofdprofielen en tussenprofielen die in een aantal standaard maten te verkrijgen zijn. www.ababv.nl voert alle gangbare merken waaronder : OWA, API, CMC en ROCKFON. De profielen zijn voorzien van uitsparingen volgens een standaard patroon dat is afgestemd op de moduul maat van de plafondplaten. De zichtbare delen van de plafondprofielen zijn gelakt. De hoofddragers en tussenprofielen zijn voorzien van speciale sleuven, de zogenaamde brandsloten. Deze speciale sleuven zijn speciaal ontworpen zodat de lengte- uitzetting van de profielen tijdens brand worden op gevangen, waardoor kan worden voorkomen dat het plafond bezwijkt. De plafondplaten zijn in een aantal moduulmaten beschikbaar en zijn meestal vervaardigd van geperst glas-of steenwol. Voor vochtige ruimten zoals toiletten en keukens zijn er speciale plafondplaten te verkrijgen. Systeemplafond.nu levert plafondplaten van alle bekende fabrikanten zoals: Armstrong, Rockfon, OWA en Ecophon.

 

monteren systeemplafonds stap 1
STAP 1 
De plaats van de hangers markeren. De hart op hart maten op de maatlat uitzetten. De benodigde gaten boren. Afhankelijk van het gewicht van armaturen zijn extra hangers nodig. Daarna hangers monteren in de schroefogen
monteren systeemplafonds stap 2
STAP 2
Vaak sluit een systeemplafond met een kantlat aan op de omringende wanden. Centraal in de ruimte een roterende laser opstellen. De laserstraal instellen op de hoogte onderzijde lat. Controleren of deze hoogte ook uitkomt bij verdiepinghoge deuren en puien. Soms is de hoogte van het systeemplafond afhankelijk van hoogte inbouwapparatuur.
monteren systeemplafonds stap 3
STAP 3
De kantlat rondom vastzetten op de wanden in een ruimte. Bijvoorbeeld met een tacker en T-nagels of met slagpluggen. De wijze van vastzetten is afhankelijk van het materiaal waaruit de wanden bestaan. Bij het boren oppassen dat boorgruis niet de wanden vervuilt.
monteren systeemplafonds stap 4
STAP 4 
De kantlatten met een metaalzaag op maat zagen. Niet al te dikke leidingen kunnen zonder problemen de kantlat passeren. Om uitbouw in wanden ook kantlatten monteren. Rond leidingkokers van kunststof of metaal geen kantlat monteren. Voor dit soort kokers worden alleen uitsparingen in de plafondplaten gemaakt. Voor montage bij gebogen wanden flexibele kantlaten gebruiken.
monteren systeemplafonds stap 5
STAP 5 
Op de kantlatten een hoeklijn monteren met een tacker en een kleine T-nagel of spijker. De hoeklijn steekt 5 tot 10 mm onder de kantlat uit. Een plafondmonteur doet dit op gevoel of gebruikt een hulpklosje. De hoeklijn door middel van een blikschaar op benodigde lengte knippen. Bij gebogen wanden een buigbare hoeklijn monteren. 
monteren systeemplafonds stap 6
STAP 6
Voor de aansluiting van de kantlat bij een buitenhoek een hoekje monteren of de hoeklijn in verstek knippen. Bij een vals verstek is knippen altijd nodig. Bij de toepassing van harde plafondplaten de hoeklijn bij een binnenhoek ook in verstek knippen in plaats van ze te laten overlappen.
monteren systeemplafonds stap 7
STAP 7
Wanneer alle leidingen die boven het systeemplafond lopen zijn aangebracht, kan het monteren van de draagconstructie beginnen. Vooraf is een plafondplaten legplan gemaakt en op tekening gezet. Zeker in grote ruimten moet men een laser gebruiken bij het monteren, voor het goed op hoogte krijgen van het systeemplafond. De ontvanger wordt door middel van een magneet op de plafondprofielen bevestigd. Het monteren van een draagconstructie beginnen vanuit een haakse hoek in een ruimte. Indien geen laser, dan kunt u ook een uitlijnkoord met klemmen gebruiken.  
 monteren systeemplafonds stap 8
STAP 8
.Een hoofdprofiel aan de hangers monteren en op hoogte brengen. Bij een draadhanger ,het profiel iets te hoog monteren en vervolgens op hoogte laten zakken. De hoofdprofielen van het systeemplafond aan elkaar koppelen met een klikverbinding. Systeemplafond.nu voert alle gangbare merken waaronder: Armstrong en API, CMC en Rockfon. 
 monteren systeemplafonds stap 9  
STAP 9 
Wanneer een aantal hoofdprofielen is gemonteerd in het systeemplafond, kan men beginnen met het monteren van de tussenprofielen. Op het legplan is de onderlinge afstand tussen deze systeemplafond profielen aangegeven. Opletten wanneer het systeemplafond moet stroken met het systeemplafond van de aangrenzende ruimten. Met een blikschaar kan men de tussenprofielen inkorten, waar men tussenstukken moet monteren. 
 monteren systeemplafonds stap 10  
STAP 10 
Afhankelijk van de grote van de plafondplaten, tussen de tussenprofielen ook weer tussenprofielen monteren. De profielen mogen geen leidingen raken. Tussen de draagconstructie en de leidingen achter het systeemplafond rekening houden met het monteren, dat er genoeg ruimte is, minimaal 10 cm. Dit in verband met het monteren van de plafondplaten.
 monteren systeemplafonds stap 11
STAP 11
Tijdens het monteren van de systeemplafond profielen moet u er op letten dat de systeemplafond profielen in lijn lopen. Bij lange ruimten kan men bij het monteren gebruik maken van draad. In grote ruimten onder de ophangpunten de hoogte van de systeemplafond constructie met de laser controleren. De draadhangers zo nodig drie keer wartelen om hun eigen as. Dit is vereist bij zware plafondplaten. www.systeemplafond.nu levert plafondplaten van alle bekende merken. 
 monteren systeemplafonds stap 12
STAP 12 
Met een blikschaar passtukken monteren om met tussenprofielen aan te kunnen sluiten op het randprofiel. De tussenprofielen moeten net iets vrij liggen van het randprofiel. Het op maat monteren van de profielen vereist de nodige zorg wanneer de hoofdprofielen niet evenwijdig lopen met een wand.
 monteren systeemplafonds stap 13
STAP 13
Met een blikschaar passtukken monteren om met tussenprofielen aan te kunnen sluiten op het randprofiel. De tussenprofielen moeten net iets vrij liggen van het randprofiel. Het op maat monteren van de profielen vereist de nodige zorg wanneer de hoofdprofielen niet evenwijdig lopen met een wand.
 monteren systeemplafonds stap 14
STAP 14
De plafondplaten zijn in grote dozen verpakt. Per hele ruimte eerst de volle plafondplaten monteren. Een plafondplaat moet u diagonaal en schuin door de draag constructie laten zakken. Bij vierkante plafondplaten is de legrichting van belang om het zogenaamde dambord effect te vermijden. De pijlen op de achterzijde van de plafondplaten moeten daarom steeds in dezelfde richting wijzen. Hier moet u goed op letten tijdens het monteren.
 monteren systeemplafonds stap 15
STAP 15
Alle pasplaten eerst inmeten. Maten op de wand schrijven om de plafondplaten achter elkaar op maat te kunnen monteren. Bij de schuine plafondplaten pasplaten de snijlijn met potlood aangeven. Met een scherp mes de plafondplaten pasplaten op maat maken. Bij kleine installatie onderdelen zoals rookmelders die op de plafondplaten worden gemonteerd dient u achterhout te gebruiken.
   

 

 •   Hier kunt u deze Montagehandleiding downloaden (pdf bestand - 231Kb). 
   
  Wij hopen u met deze montagehandleiding voldoende te hebben geïnformeerd,
  mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
    
  Namens ons team willen wij u graag bedanken voor uw aankopen bij Systeemplafond.nu 
  en daarmaast wensen wij u succes met de montage van uw plafond. 

    

ABA kan uw systeemplafond monteren. Wij beschikken over 60 ervaren monteurs die uw systeemplafonds binnen 3 dagen kunnen installeren.

Doordat wij rechtstreeks inkopen bij de fabrikant zijn onze inkoopprijzen laag. Met het beantwoorden van slechts enkele vragen kunnen wij u een specifieke offerte toesturen

De vragen voor een offerte montage systeemplafonds zijn:

 1. welk type plafond wenst u?
 2. Hoeveel ruimten moeten voorzien worden van plafonds?
 3. in welke woonplaats/land in de Benelux moet het worden gemonteerd

Met het beantwoorden van deze vragen zijn wij instaat u een gerichte offerte te doen. Deze offerte kunnen wij u telefonisch verstrekken of per mail toesturen. Indien u akkoord bent met de offerte komen wij graag bij u langs om ter plekke de werkzaamheden door te nemen.

Dus bel of mail voor een snelle offerte 0592 310115 of  envelop systeemplafond.nu@remkes-afbouw.nl.

Systeemplafond montage handleiding

handleiding montage systeemplafond Systeemplafonds worden vooral toegepast in kantoren en winkels. Er zijn verschillende redenen voor het kiezen van een systeemplafond. Zo kan het een manier zijn om de leidingen aan het zicht te ontrekken en tegelijkertijd bereikbaar te houden voor de momenten waarop dat nodig mocht zijn. Het kan ook een geschikte methode zijn om de vereiste geluidswering te bereiken of de juiste akoestiek van een ruimte te behalen. Bij een houten verdiepingsvloeren kan een systeemplafond een brandwerende functie hebben. En natuurlijk kan men met een systeemplafond een hoge ruimte verlagen. Verder is het een voordeel dat het monteren snel kan gebeuren. Bovendien is verdere afwerking niet nodig. Systeemplafond zijn samengesteld uit een ophangconstructie een draagconstructie en plafondplaten. Voor de ophangconstructie worden draadhangers gebruikt of snelhangers die in hoogte verstelbaar zijn. De draagconstructie wordt opgebouwd uit hoofdprofielen en tussenprofielen die in een aantal standaard maten te verkrijgen zijn. www.ababv.nl voert alle gangbare merken waaronder : Armstrong en API,CMC,Donn. De profielen zijn voorzien van uitsparingen volgens een standaard patroon dat is afgestemd op de moduul maat van de plafondplaten. De zichtbare delen van de plafondprofielen zijn gelakt. De hoofddragers en tussenprofielen zijn voorzien van speciale sleuven, de zogenaamde brandsloten. Deze zijn bedoelt in geval van brand de lengte- uitzetting van de profielen op te vangen waardoor kan worden voorkomen dat het plafond bezwijkt. Er bestaan ook speciale brandwerende latten. De plafondplaten zijn in een aantal moduulmaten beschikbaar en zijn meestal vervaardigd van geperst glas-of steenwol. Voor vochtige ruimten zoals toiletten en keukens zijn er speciale plafondplaten te verkrijgen. www.ababv.nl levert plafondplaten van alle bekende fabrikanten zoals: Armstrong en Rockfon, OWA, Ecophon.

monteren systeemplafonds stap 1 De plaats van de hangers markeren. De hart op hart maten op de maatlat uitzetten. De benodigde gaten boren. Afhankelijk van het gewicht van armaturen zijn extra hangers nodig. Daarna hangers monteren in de schroefogen

monteren systeemplafonds stap 2 Vaak sluit een systeemplafond met een kantlat aan op omringende wanden. Centraal in de ruimte een roterende laser opstellen. De laserstraal instellen op de hoogte onderzijde lat. Controleren of deze hoogte ook uitkomt bij verdiepinghoge deuren en puien. Soms is de hoogte van het systeemplafond afhankelijk van hoogte inbouwapparatuur

monteren systeemplafonds stap 3 De kantlat rondom vastzetten op de wanden in een ruimte. Bijvoorbeeld met een tacker en T-nagels. De wijze van vastzetten is afhankelijk van het materiaal waaruit de wanden bestaan. Bij het boren oppassen dat boorgruis niet de wanden vervuilt.

monteren systeemplafonds stap 4 De kantlatten met een metaalzaag op maat zagen. Niet al te dikke leidingen kunnen zonder problemen de kantlat passeren. Om uitbouw in wanden ook kantlatten monteren. Rond leidingkokers van kunststof of metaal geen kantlat monteren. Voor dit soort kokers worden alleen uitsparingen in de plafondplaten gemaakt. Voor montage bij gebogen wanden flexibele kantlaten gebruiken.

monteren systeemplafonds stap 5 Op de kantlatten een hoeklijn monteren met een tacker en een kleine T-nagel of spijker. De hoeklijn steekt 5 tot 10 cm onder de kantlat uit. Een plafondmonteur doet dit op gevoel of gebruikt een hulpklosje. De hoeklijn door middel van een knipschaar op benodigde lengte knippen. Bij gebogen wanden een buigbare hoeklijn monteren

monteren systeemplafonds stap 6 Voor de aansluiting van de kantlat bij een buitenhoek een hoekje monteren of de hoeklijn in verstek knippen. Bij een vals verstek is knippen altijd nodig. Bij de toepassing van harde plafondplaten de hoeklijn bij een binnenhoek ook in verstek knippen in plaats van ze te laten overlappen.

monteren systeemplafonds stap 7 Wanneer alle leidingen die boven het systeemplafond lopen zijn aangebracht, kan het monteren van de draagconstructie beginnen. Vooraf is een plafondplaten legplan gemaakt en op tekening gezet. Zeker in grote ruimten moet men een laser gebruiken bij het monteren, voor het goed op hoogte krijgen van het systeemplafond. De ontvanger wordt door middel van een magneet op de plafondprofielen bevestigd

monteren systeemplafonds stap 8 Het monteren van een draagconstructie beginnen vanuit een haakse hoek in een ruimte . Een hoofdprofiel aan de hangers monteren en op hoogte brengen. Bij een draadhanger , het profiel iets te hoog monteren en vervolgens op hoogte laten zakken. De hoofdprofielen van het systeemplafond aan elkaar koppelen met een klikverbinding. Aba voert alle gangbare merken waaronder : Armstrong en API,CMC,Donn

monteren systeemplafonds stap 9 Wanneer een aantal hoofdprofielen is gemonteerd in het systeemplafond, kan men beginnen met het monteren van de tussenprofielen. Op het legplan is de onderlinge afstand tussen deze systeemplafond profielen aangegeven. Opletten wanneer het systeemplafond moet stroken met het systeemplafond van de aangrenzende ruimten. Met een blikschaar kan men de tussenprofielen inkorten, waar men tussenstukken moet monteren

monteren systeemplafonds stap 10 Afhankelijk van de grote van de plafondplaten, tussen de tussenprofielen ook weer tussenprofielen monteren. De profielen mogen geen leidingen raken. Tussen de draagconstructie en de leidingen achter het systeemplafond rekening houden met het monteren, dat er genoeg ruimte is, minimaal 10 cm. Dit in verband met het monteren van de plafondplaten

monteren systeemplafonds stap 11 Tijdens het monteren van de systeemplafond profielen moet u er op letten dat de systeemplafond profielen in lijn lopen. Bij lange ruimten kan men bij het monteren gebruik maken een draad. In grote ruimten onder de ophangpunten de hoogte van de systeemplafond constructie met de laser controleren. De draadhangers zo nodig drie keer wartelen om hun eigen as. Dit is vereist bij zware plafondplaten. . www.systeemplafond.nu levert plafondplaten van alle bekende merken/

monteren systeemplafonds stap 12 Met een blikschaar passtukken monteren om met tussenprofielen aan te kunnen sluiten op het randprofiel. De tussenprofielen moeten net iets vrij liggen van het randprofiel. Het op maat monteren van de profielen vereist de nodige zorg wanneer de hoofdprofielen niet evenwijdig lopen met een wand.

monteren systeemplafonds stap 13 Met een blikschaar passtukken monteren om met tussenprofielen aan te kunnen sluiten op het randprofiel. De tussenprofielen moeten net iets vrij liggen van het randprofiel. Het op maat monteren van de profielen vereist de nodige zorg wanneer de hoofdprofielen niet evenwijdig lopen met een wand.

monteren systeemplafonds stap 14 De plafondplaten zijn in grote dozen verpakt. Per hele ruimte eerst de volle plafondplaten monteren. Een plafondplaat moet u diagonaal en schuin door de draag constructie laten zakken. Bij vierkante plafondplaten is de legrichting van belang om het zogenaamde dambord effect te vermijden. De pijlen op de achterzijde van de plafondplaten moeten daarom steeds in dezelfde richting wijzen. Hier moet u goed op letten tijdens het monteren.

monteren systeemplafonds stap 15 Alle pasplaten eerst inmeten. Maten op de wand schrijven om de plafondplaten achter elkaar op maat te kunnen monteren. Bij de schuine plafondplaten pasplaten de snijlijn met potlood aangeven. Met een scherp mes de plafondplaten pasplaten op maat maken. Bij kleine installatie onderdelen zoals rookmelders die op de plafondplaten worden gemonteerd moet u achterhout gebruiken.

 

 • pdf U kunt deze Montagehandleiding downloaden (pdf bestand - 231Kb).
 • youtube Kijk verder op ons youtube kanaal voor meer tips en handleidingen.

  ABA kan uw systeemplafond monteren. Wij beschikken over 60 ervaren monteurs die uw systeemplafonds binnen 3 dagen kunnen installeren.

  Doordat wij rechtstreeks inkopen bij de fabrikant zijn onze inkoopprijzen laag. Met het beantwoorden van slechts enkele vragen kunnen wij u een specifieke offerte toesturen

  De vragen voor een offerte montage systeemplafonds zijn:

 • welk type plafond wenst u?
 • Hoeveel ruimten moeten voorzien worden van plafonds?
 • in welke woonplaats/land in de Benelux moet het worden gemonteerd

Met het beantwoorden van deze vragen zijn wij instaat u een gerichte offerte te doen. Deze offerte kunnen wij u telefonisch verstrekken of per mail toesturen. Indien u akkoord bent met de offerte komen wij graag bij u langs om ter plekke de werkzaamheden door te nemen.

Dus bel of mail voor een snelle offerte 0592 310115 of  envelop systeemplafond.nu@remkes-afbouw.nl.

Systeemplafond montage handleiding

handleiding montage systeemplafond Systeemplafonds worden vooral toegepast in kantoren en winkels. Er zijn verschillende redenen voor het kiezen van een systeemplafond. Zo kan het een manier zijn om de leidingen aan het zicht te ontrekken en tegelijkertijd bereikbaar te houden voor de momenten waarop dat nodig mocht zijn. Het kan ook een geschikte methode zijn om de vereiste geluidswering te bereiken of de juiste akoestiek van een ruimte te behalen. Bij een houten verdiepingsvloeren kan een systeemplafond een brandwerende functie hebben. En natuurlijk kan men met een systeemplafond een hoge ruimte verlagen. Verder is het een voordeel dat het monteren snel kan gebeuren. Bovendien is verdere afwerking niet nodig. Systeemplafond zijn samengesteld uit een ophangconstructie een draagconstructie en plafondplaten. Voor de ophangconstructie worden draadhangers gebruikt of snelhangers die in hoogte verstelbaar zijn. De draagconstructie wordt opgebouwd uit hoofdprofielen en tussenprofielen die in een aantal standaard maten te verkrijgen zijn. www.ababv.nl voert alle gangbare merken waaronder : Armstrong en API,CMC,Donn. De profielen zijn voorzien van uitsparingen volgens een standaard patroon dat is afgestemd op de moduul maat van de plafondplaten. De zichtbare delen van de plafondprofielen zijn gelakt. De hoofddragers en tussenprofielen zijn voorzien van speciale sleuven, de zogenaamde brandsloten. Deze zijn bedoelt in geval van brand de lengte- uitzetting van de profielen op te vangen waardoor kan worden voorkomen dat het plafond bezwijkt. Er bestaan ook speciale brandwerende latten. De plafondplaten zijn in een aantal moduulmaten beschikbaar en zijn meestal vervaardigd van geperst glas-of steenwol. Voor vochtige ruimten zoals toiletten en keukens zijn er speciale plafondplaten te verkrijgen. www.ababv.nl levert plafondplaten van alle bekende fabrikanten zoals: Armstrong en Rockfon, OWA, Ecophon.

monteren systeemplafonds stap 1 De plaats van de hangers markeren. De hart op hart maten op de maatlat uitzetten. De benodigde gaten boren. Afhankelijk van het gewicht van armaturen zijn extra hangers nodig. Daarna hangers monteren in de schroefogen

monteren systeemplafonds stap 2 Vaak sluit een systeemplafond met een kantlat aan op omringende wanden. Centraal in de ruimte een roterende laser opstellen. De laserstraal instellen op de hoogte onderzijde lat. Controleren of deze hoogte ook uitkomt bij verdiepinghoge deuren en puien. Soms is de hoogte van het systeemplafond afhankelijk van hoogte inbouwapparatuur

monteren systeemplafonds stap 3 De kantlat rondom vastzetten op de wanden in een ruimte. Bijvoorbeeld met een tacker en T-nagels. De wijze van vastzetten is afhankelijk van het materiaal waaruit de wanden bestaan. Bij het boren oppassen dat boorgruis niet de wanden vervuilt.

monteren systeemplafonds stap 4 De kantlatten met een metaalzaag op maat zagen. Niet al te dikke leidingen kunnen zonder problemen de kantlat passeren. Om uitbouw in wanden ook kantlatten monteren. Rond leidingkokers van kunststof of metaal geen kantlat monteren. Voor dit soort kokers worden alleen uitsparingen in de plafondplaten gemaakt. Voor montage bij gebogen wanden flexibele kantlaten gebruiken.

monteren systeemplafonds stap 5 Op de kantlatten een hoeklijn monteren met een tacker en een kleine T-nagel of spijker. De hoeklijn steekt 5 tot 10 cm onder de kantlat uit. Een plafondmonteur doet dit op gevoel of gebruikt een hulpklosje. De hoeklijn door middel van een knipschaar op benodigde lengte knippen. Bij gebogen wanden een buigbare hoeklijn monteren

monteren systeemplafonds stap 6 Voor de aansluiting van de kantlat bij een buitenhoek een hoekje monteren of de hoeklijn in verstek knippen. Bij een vals verstek is knippen altijd nodig. Bij de toepassing van harde plafondplaten de hoeklijn bij een binnenhoek ook in verstek knippen in plaats van ze te laten overlappen.

monteren systeemplafonds stap 7 Wanneer alle leidingen die boven het systeemplafond lopen zijn aangebracht, kan het monteren van de draagconstructie beginnen. Vooraf is een plafondplaten legplan gemaakt en op tekening gezet. Zeker in grote ruimten moet men een laser gebruiken bij het monteren, voor het goed op hoogte krijgen van het systeemplafond. De ontvanger wordt door middel van een magneet op de plafondprofielen bevestigd

monteren systeemplafonds stap 8 Het monteren van een draagconstructie beginnen vanuit een haakse hoek in een ruimte . Een hoofdprofiel aan de hangers monteren en op hoogte brengen. Bij een draadhanger , het profiel iets te hoog monteren en vervolgens op hoogte laten zakken. De hoofdprofielen van het systeemplafond aan elkaar koppelen met een klikverbinding. Aba voert alle gangbare merken waaronder : Armstrong en API,CMC,Donn

monteren systeemplafonds stap 9 Wanneer een aantal hoofdprofielen is gemonteerd in het systeemplafond, kan men beginnen met het monteren van de tussenprofielen. Op het legplan is de onderlinge afstand tussen deze systeemplafond profielen aangegeven. Opletten wanneer het systeemplafond moet stroken met het systeemplafond van de aangrenzende ruimten. Met een blikschaar kan men de tussenprofielen inkorten, waar men tussenstukken moet monteren

monteren systeemplafonds stap 10 Afhankelijk van de grote van de plafondplaten, tussen de tussenprofielen ook weer tussenprofielen monteren. De profielen mogen geen leidingen raken. Tussen de draagconstructie en de leidingen achter het systeemplafond rekening houden met het monteren, dat er genoeg ruimte is, minimaal 10 cm. Dit in verband met het monteren van de plafondplaten

monteren systeemplafonds stap 11 Tijdens het monteren van de systeemplafond profielen moet u er op letten dat de systeemplafond profielen in lijn lopen. Bij lange ruimten kan men bij het monteren gebruik maken een draad. In grote ruimten onder de ophangpunten de hoogte van de systeemplafond constructie met de laser controleren. De draadhangers zo nodig drie keer wartelen om hun eigen as. Dit is vereist bij zware plafondplaten. . www.systeemplafond.nu levert plafondplaten van alle bekende merken/

monteren systeemplafonds stap 12 Met een blikschaar passtukken monteren om met tussenprofielen aan te kunnen sluiten op het randprofiel. De tussenprofielen moeten net iets vrij liggen van het randprofiel. Het op maat monteren van de profielen vereist de nodige zorg wanneer de hoofdprofielen niet evenwijdig lopen met een wand.

monteren systeemplafonds stap 13 Met een blikschaar passtukken monteren om met tussenprofielen aan te kunnen sluiten op het randprofiel. De tussenprofielen moeten net iets vrij liggen van het randprofiel. Het op maat monteren van de profielen vereist de nodige zorg wanneer de hoofdprofielen niet evenwijdig lopen met een wand.

monteren systeemplafonds stap 14 De plafondplaten zijn in grote dozen verpakt. Per hele ruimte eerst de volle plafondplaten monteren. Een plafondplaat moet u diagonaal en schuin door de draag constructie laten zakken. Bij vierkante plafondplaten is de legrichting van belang om het zogenaamde dambord effect te vermijden. De pijlen op de achterzijde van de plafondplaten moeten daarom steeds in dezelfde richting wijzen. Hier moet u goed op letten tijdens het monteren.

monteren systeemplafonds stap 15 Alle pasplaten eerst inmeten. Maten op de wand schrijven om de plafondplaten achter elkaar op maat te kunnen monteren. Bij de schuine plafondplaten pasplaten de snijlijn met potlood aangeven. Met een scherp mes de plafondplaten pasplaten op maat maken. Bij kleine installatie onderdelen zoals rookmelders die op de plafondplaten worden gemonteerd moet u achterhout gebruiken.

 

Alle onze monteurs beschikken over veiligheidscertificaat aannemers en de projectleiders beschikken over VCA **. Wij vinden veiligheid voor onze opdrachtgevers en werknemers van groot belang.
Alle onze producten voldoen aan de Europese wetgeving.
Wij zijn trots op onze plafond en wand keur. Dit is een strenge selectie van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van binnenafbouw. Onafhankelijke controleurs toetsen jaarlijks onze technische en administratieve prestaties.

Moment...

Product is toegevoegd aan uw winkelwagen
Verder winkelen
Naar complete winkelwagen
Product is verwijderd uit uw winkelwagen
Verder winkelen
Naar complete winkelwagen